1.000 de like-uri

Dacă ideea ta de lege e populară, o discutăm față-n față.

În principiu, ideile de legi vor fi dezbătute la Fb.com/startcusturzu, iar eu mă voi întâlni cu inițiatorii lor pe măsură ce acestea se apropie de forma de proiect care poate fi depus în Parlament. Există, totuși, și o scurtătură: dacă ai o idee de lege validă, pe care o promovezi pe Facebook și obții cel puțin 1.000 de like-uri, ne întâlnim și discutăm pe marginea ei, vedem ce e de făcut.
 
De ce am imaginat acest mecanism: conform Constituției, inițiativa legislativă trebuie să fie sprijinită de cel puțin 100.000 de cetățeni. Din punctul meu de vedere, totuși, 1.000 de adeziuni, sub forma like-urilor de Facebook, sunt suficiente, ca punct de pornire. Bineînțeles, ideea poate fi invalidată ulterior de specialiști (juriști sau din domeniu), poate fi respinsă de Parlament, dar asta se poate întâmpla și în cazul inițiativelor legislative.
 
Prin acest mecanism, poți dovedi că Facebook-ul poate fi folosit și ca instrument politic serios. Dacă ai obținut 1.000 de like-uri pentru o idee, dă-ne linkul către postare în formularul de mai jos, împreună cu adresa ta de e-mail și numărul de telefon, și te voi contacta.

FORMULAR DE CONTACT